Film för små barn som är utbildande

5 utbildande filmalternativ

1. En Cellsam Historia

En Cellsam Historia är visserligen en tv-serie för små barn och inte en film för små barn, men dess fördjupande kunskaper om kroppen är oslagbara. Stora forskningsgrupper i flera olika länder gick samman och skapade denna serie om allt som händer i kroppen. Serien både underhåller och lär barnen med starka pedagogiska verktyg grundläggande saker om våra kroppar.

2. Bee Movie

Även om filmen både är skriven av och har Jerry Seinfeld i sin huvudroll är Bee Movie en väldigt lättsam film för barn som dessutom förbereder barnen på stora budskap. Förutom att lära barnen om vänskap, att tro på sig själva och att stå upp för sig själva, går filmen även djupt in på dagens miljöproblem och varför man bör tänka på miljön.

3. Insidan Ut

Insidan Ut är en fantasifylld film på den här listan. Den kan vara den svåraste filmen att förstå för de minsta barnen, men är perfekt för de lite större barnen. Förutom att berätta en spännande resa fylld med humor, tar Insidan Ut upp hur vi bearbetar våra känslor. Det finns ingen film som lyckats att så pedagogiskt och påhittigt beskriva känslor som Insidan Ut.

Sveriges nya hemsida som Jämför matpriser är nu live, kolla på matvarupriser.se.

4. Toy Story

Förutom att Toy Story var filmen som fick datoranimerade filmer att bli populära, är det även en film som lär både barn och vuxna om vänskap. Filmen tar med tittaren på en spännande resa som bara är möjlig tack vare vänskapsband. Toy Story lär barnen om hur viktigt det är att ha vänner och att vara rädd om vännerna.

5. Nalle Puh

Nalle Puh är en film för små barn som förbereder barnen för både förskolan och skolan. Här får man främst lära sig om vikten av att vara ödmjuk och snäll. Det är en film som låter tittarna vara delaktiga genom att härma både rörelser och artikuleringar med hjälp av ord som stavas på skärmen. Filmens alla olika karaktärer är tydliga symboler för hur vi alla är olika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *